Resultat    Anton    Albin

För resultat 2010 finns det reportage från alla de viktigaste tävlingarna länkade från
startsidan. Har därför inte gjort någon tabell för 2010-

 


Resultat för Anton under säsongen 2009

För resultat från serien och motospeed - se reportage från startsidan.

Plats Tävling Anmärkning Placering
  USM
Enduro
Totalt Ungdoms SM i Enduro 2009 2
2009-09-19
Folkare
USM
Enduro
Bra körning från start. En vurpa på sträcka två gjorde att förstaplatsen tappades. Kämpade på och tog upp kampen med Niklas Persson men tyvärr blev det en lätt omkullkörning med en kännbar axelskada på sista sträckan. Vågade dock inte bryta, så det blev att ta sig i mål på en 6:e plats och säkra silverplatsen totalt i USM.
 
6
2009-09-13
Rättvik Boda
NNO
Motocross
Kändes bra till att börja med men träningen slutade med en krasch i dubbeln före varvningen. Motivationen svek  i och med kraschen men åksuget kom tillbaka successivt och det blev till slut en tredjeplats.
 
3
2009-08-30
Woxnadalen
NNO Mafi Cup
Motocross

Mycket bra körning. Bästa varvtid på träningen. På tidskvalet blev det en andraplats slagen med 6 hundradelar av Sören Englund. I finalen blev det till slut en andraplats efter vinnande Mattias Andersson
 

2
2009-08-22
Östhammar
USM
Enduro

Anton körde otroligt jämnt med Niklas Persson och ledde med 1,5 sekunder efter 2 körda varva av 3. Tyvärr blev det ett par rejäla fastkörningar på treje varvets SP1 och därtil även tidsprick. Femteplats i mål var lite sämre än beräknat.
 

5
2009-08-13
Hudiksvall
Mittendurocupen
Enduro

Anton körde i Bredd-Elit-klassen och blev tvåa, slagen med 36 sekunder efter 2 timmars körning av Stefan daSilva.

2
2009-08-13
Skutskär
Sommarcupen
Enduro

Anton har alltid gillat Skutskärs endurobana och gjorde så även denna gång vilket resulterade i en vinst i juniorklassen.

1
2009-08-06
Söderhamn
Sommarcupen
Enduro

Banan var snabb torr och fin och Anton ledde Juniorklassen från start till mål.

1
2009-08-01
Åsätra
USM
Enduro

Det blev en andraplats men det kändes som en vinst att bli tvåa efter Martin Larsson i Åsätras steniga och i regnet hala endurospår. Utökade totalledningen med två poäng vilket känns bra inför de avslutande två deltävlingarna.
 

2
2009-06-22/23/24 Mascupen
Motocross
Det var premiär i Mascupen och det gick över förväntan med en andraplats totalt i Juniorklassen. Placeringarna som möjliggjorde andraplatsen var: Rättvik 4-4, Falun 2-6 och Avesta 2-5 2
2009-04-25
Skövde
USM
Enduro

Äntligen kom vinsten i Skövdes USM-deltävling. Ledning från start till mål. Anton leder nu USM-serien.

1
2009-04-19
Skutskär
NNO Mafi Cup
Motocross

Första riktiga tävlingen i MX1-klassen. Det kom 61 förare till start varav hälften var elitåkare. Anton kvalade in som femma i sitt kval. I finalen var han sist i starten men körde upp sig till 17:e plats på varv 11:a. Körde tyvärr omkull och gick imål på 26:e plats. En kul tävling med ett enormt bra startfält.

 

26
2009-04-18
Vimmerby
USM
Enduro

En andraplats ytterligare till samlingarna. Åkningen gick bra och andraplats var bra idag. Vann gjorde Niklas Persson.

2
  Vintercupen
Enduro

Totalt i Gävle Dala vintercup 2009

2
2009-03-07
Hedemora
Vintercupen
Enduro

Bra åkning och en tredjeplats efter Robert Bergman och Pontus Högberg.

3
2009-02-28
Söderbärke
Vintercupen
Enduro

Slut på raden med andraplatser. blev en femteplats i Grängesbergs tävling i Söderbärke.

5
2009-02-21
Östersund
USM
Enduro

Skönt att börja med en andraplats i årets första USM-deltävling.
Vann gjorde kompisen Martin Larsson.

2
2009-02-15
Räfsbo
Vintercupen
Enduro
Ännu en i raden av andraplatser. Det som skiljde var att det var Robert Ström, Falun. 2
2009-02-01
Rörberg
Vintercupen
Enduro
Blev en andraplats efter Robert Bergman. 2
2009-01-24
Fragg
Vintercupen
Enduro
Var laddad för vinst men när ena fotpinnen lossnade trodde Anton att det var färdigkört. Det gick dock att fullfölja med sittande åkning och till och med ha snabbaste tid i juniorklassen på sista varvet. 2

 

2009-01-10
Gävle I14
Vintercupen
Enduro
Åkningen gick bra men det blev ett par vurpor som kostade mycket tid. Inget att göra åt Pontus Högberg som vann. 2
2009-01-03
Falun
Trettondagsrundan
Enduro
Bra bana och körningen gick bra. Blev tvåa efter Gustav Milling. 2
2008-12-28
Hofors
Vintercupen
Enduro
Vinterns första endurotävling för vår del. Tappade tyvärr mycket på en vurpa på första varvet men sedan gick det bra. 2

 

Resultat för Anton under säsongen 2008

Plats Tävling Anmärkning Placering
2008-10-05
Woxnadalen
KM-final
Motocross
Premiär på 450-maskinen.

Tyvärr kom det ett skyfall på morgonen som nog skrämde bort en hel del medtävlande. Banan var rejält blöt och smetig och kraften från CRF450-maskinen kom väl till pass.

Det blev ledning från start till mål i båda heaten och årets klubbmästare i WMK heter därmed Anton Wallin.

 

1
2008-09-28
Ljusdal
Hälsingeracet
Motocross

18 på grinden idag och två heat som räknades ihop.

Skaplig start i första heatet men tyvärr var inte bensinkranen påslagen. Var bara att jaga bakifrån från sista plats. Körde bra och hade snabbaste varvtiderna. Skulle passera tvåan och var om med en halv cykellängd i ingången på en chikan. Då small det i sidan på hojen och båda blev liggande. Efter det blev det tyvärr en rejäl vurpa där twinwallstyret knäcktes och det var bara att bryta.

I heat två blev starten bra med en tredjeplats ut efter två kurvor. Gick upp i ledning på femtevarvet och trots en liten vurpa något varv senare så blev det en ohotad seger i detta heat.

 

16
2008-09-21
Woxnadalen
Klubbmästerskap
Motocross
Andra KM-deltävlingen för stora cyklar på Alfta Motorbana i Viken.Det blev 2 intresanta race. Anton hade målet inställt redan från start. Att försöka slå Tomas "Totte" Jansson.

I race var Totte först och anton tvåa efter några kurvor. Anton lade omkull cykeln i en kurva och Erik Källänge smet förbi. Resten av racet försökte anton att ta Erik men även fast de var jämsides några gånger så lyckade Erik hålla undan med sin 450-maskin. Det blev således en 3-plats i heat1.

I heat två var det fyra stycken 450-maskiner i ledning och Anton var femma första gången de kom upp över platåhoppet. Fyran ,Lars Källänge, passerades på andra varvet sedan var det lika som i heat ett. Totte ledde, Erik tvåa och Anton trea. Men anton gav sig inte och Erik missade lite i den kurva där Anton lade sig i första heatet och vips var Anton tvåa. nu var bara frågan om totte skulle hålla undan eller inte. Efter några varvs jakt så passerade Anton Totte på stora sandrakan före platån och lyckades ha med sig farten uppför trapphoppet. På långrakan efter trapphoppet var de jämsides men Anton höll i längst och tog spåret. Han var därmed om och höll förstaplatsen in i mål och hade för första gången slagit Totte i ett race där ingen av dem ramlat. Jag gissar doch att Totte sitter hemma och filar ekrer och spänner ventilfjädrar på KTM 450-maskinen för att var beredd på KM-avslutningen om två veckor.

 

2
2008-09-20
Skutskär
NNO Mafi Cup
Motocross

Kul bana och fint väder. 29 på grinden idag så MX2U körde 2 heat som räknades ihop.

Dålig start i första heatet så det var bara att jaga bakifrån i kön. Körningen stämde bra och Anton var tvåa vid målgång.

I heat två blev starten bättre och efter en ytterrökare i första sväng var Anton trea efter Jesper Emilsson och Pontus Högberg. Pontus körde förbi Jesper och det gjorde Även Anton. Anton åket jämt med Pontus i mitten av heatet men var tvungen att släppa lite i slutet. Bara att gratulera Pontus till vinsten idag och glädjas åt andraplatsen.

 

2
2008-09-14
Woxnadalen
Klubbmästerskap
Motocross

KM är alltid KM. Bara VM är större.
I första heatet fick Anton res på cykeln efter startplattan och fick släppa på gasen och det innebar att det bara var att jaga bakifrån. Jakten blev intensiv och siktet var helt klart inställt på Tomas "Totte" Jansson som låg i täten. Totte höll undan med några sekunders marginal vid målgång.

I andra heatet var Anton bra med i starten. Tyvärr så åkte Lars Källänge ihop med Totte på sandrakan så fajten med Totte uteblev. Anton hade därför en ganska lugn resa till målet och vann med c:a 10 sekunder. 

 

1
2008-09-13
Rättvik-Boda
GR Sanering
Motocross
Kul bana med mycket hopp och rytmsektioner.
Rättviks bana är väl det närmaste supercross man kan komma i nedre norra distriktet och Anton hade helkul på den fina banan.
Båda heaten gick bra och det blev en tredjeplats i båda liksom i totalen.
 
3
2008-08-30
Söderhamn
GR Sanering
Motocross

Kul bana och fint väder. MX2U körde 2 heat som räknades ihop.

Heaten blev ganska lika. Anton var inte bland de första i starten och fick köra om en hel del på första varvet. Åt de två första var inget att göra åt även om det var mindre marginal till andraplatsen i heat två. Hur som helst är 3:a en bra placering Anton var nöjd med dagen.

 

3
2008-08-24
Söderhamn
Sommarcupen
Enduro
Efter att ha stått över fyra deltävlingar i Sommarcupen så fanns det ingen möjlighet att placera sig bra i totalen. Vi åkte ändå ned till Hedemora eftersom banan brukar vara rolig. Banan var bra och  lagom fuktig så förhållandena var perfekt.

Körde perfekt gjorde även Nicklas Lindberg så även om Anton körde bra så fick han nöja sig med andraplatsen idag.

 

2
2008-08-23
Tibro MK
USM Enduro
Enduro

Tibro MK hade förlagt sin deltävling till Kråks skjutfält utanför Karlsborg. Banan kördes fyra varv med tre specialprov på varje varv och transporter däremellan.

Anton startade med en 19:onde tid på första sträckan och undrade hur det här skulle gå. Under dagen blev tiderna bättre och inför sista specialprovet var han 5:a. Efter att sista provet avklarats hade Anton halkat ned till 6:e plats, endast 1,5 sekund från femteplatsen.

 

6
2008-08-14
Söderhamn
Sommarcupen
Enduro

För Antons del blev det en bra kväll i trots att det regnat rejält innan och det gjorde banan hal och besvärlig för många. Anton åkte bra och efter de tre varv som juniorerna skulle åka var han först i mål.

Glad i hågen över att inte ha blivit varvad hejade teamchefen på Anton när han bar iväg ut på ett extra fjärde varv och det gav inte bara träning utan Anton kom in först av alla seniorer åxå. Åkningen hade gått bra alla varven. I början använde han huvudet och tog det lugnt för att känna på hur mycket (eller lite) fäste det fanns och det blev inga missar på hela kvällen och Anton var naturligtvis helnöjd med att ha spöat hela startfältet och vunnit juniorklassen med tre och en halv minut.

 
1
2008-08-07
Skutskär
Sommarcupen
Enduro
Banan var kul med en hel del fartsträckor och lite crossbana inlagd i varvet. Synd att det regnade och gjorde det väldigt svårt där banan går på skrå i några lerslänter.
Hursomhelst så åkte Anton bra, men gjorde tyvärr lite för många marksyningar för att kunna ge Niclas Lindberg en riktig match denna kväll. Men andraplats är heller inte så dumt och det fanns ju några hopp så det gick att showa lite för publiken.

 

2
2008-08-02
Bollnäs
NNO Mafi Cup
Motocross
Lerigt halt och besvärligt. Cyklarna blev nästan dubbelt så tunga efter ett par varv och många hade svårt att bemästra underlaget.

Anton krokade ihop med en medtävlare i kvalet men körde upp sig till sjunde plats i mål.

I finalen startade han dåligt men tog sig förbi en hel del åkare i de första kurvorna och var åtta efter ett kvarts varv. Körningen var stabil och när de andra förarna hade problem passerade Anton och slutade på en tredjeplats i mål, vilket han var mycket nöjd med.

 

3
2008-07-19
Fjugesta
Ungdoms-SM Enduro Anton hade nog tränat lite för mycket cross och för lite enduro för att hänga med de snabbaste bland alla stenar i Fjugesta. Hur som helst så öppnade han som 10:a. Körde fortare efter ett par sträckor och låg 8:a Tappade sedan en placering och blev 9:a i mål.

 

9
2008-07-04
Stångebro
Stångebroslaget
Enduro
Det blev en dålig start liksom ifjol. Bromsade stopp i första kurvan och fick inte igång hojen förrän de flesta hunnit förbi. Det blev till att jaga bakifrån i år igen. Banan var bra men det dammade extremt på de sträckor som var ovattnade.

Avancerade genom fältet och slutade på fjärde plats i klassen U16-18 år.

 

4
2008-06-28/29
Umeå AK
Ungdoms-SM
Motocross
Tidskval och 48 startande i MX2U-klassen. Kvalade in med 4 sekunders marginal.

I första finalheatet blev Anton rammad av en medtävlare och fick utgå med knäckt styre.

I heat två gick det bättre. Anton var 15:e man ut efter en dålig start. Efter att ha halkat ned till 19:e plats när han bromsade stopp i en kurva körde han sedan upp sig till 13:e plats i mål. Det blev 8 USM-poäng i bagaget och en 19:e plats sammanlagt.

 

19
2008-06-14
Ljusdals MK
NNO Mafi Cup
Motocross
29 startande vilket betydde två heat på 15 min + 2 varv.
I första heatet kom Anton iväg som sexa och var fyra efter första varvningen. Tyvärr gick han omkull vid två tillfällen och fick nöja sig med en 12:e plats i mål.

I heat två gick det bättre. Anton var åtta i starten och körde upp sig till trea på ett par varv och låg och jagade Christopher Lagergren. Denne lade sig i en kurva och Anton smet förbi. Han höll andraplatsen in i mål men kunde inte hota Pontus Högberg som vann både heat två och totalen. Anton slutade sexa sammanlagt.

 

6
2008-05-31
Åsätra
Ungdoms-SM
Enduro
Det var inte Antons dag idag. Banan var stening och krävande och Anton hittade aldrig flytet i åkningen. Låg tolva efter första varvet och tia efter andra, sedan tröt orken i värmen. Det fick bli ett depåbesök för att dricka och vila lite. Lite justering på fjädringen och då kom det ett uns av flyt in i åkningen ett tag. Tyvärr blev det en marksyning där Anton slog i höften och tvingades därefter att bryta.

 

-
2008-05-24
SMK Dala Falun
NNO Mafi Cup
Motocross
Härligt väder med solsken, blå himmel och 15 grader varmt.
Anton var bra med från start i kvalheatet och gick i mål som tvåa.

I finalen gjorde han en ännu bättre start och kom ut som tvåa efter Fredrik Valfridsson. Anton gick upp i ledning och hade en lucka till början av femte varvet då han gled omkull i startkurvan. Det blev till att starta om från fjärde plats och två förare passerades men det fattades 7 sekunder fram till klubbkompisen Richard Johansson som tog hem segern.

 

2
2008-05-17
Alfta-Edsbyn
NNO Mafi Cup
Motocross
Snöväder i maj! Det snöade med stora julaftonsflingor och det var mycket besvärligt med sikten. Blev åtta i första heatet efter mycket problem med sikten i snövädret (rolloff-filmen gick av). Snöandet bara fortsatte och vi beslutade att packa ihop och åka hem.

 

8,-
2008-05-15
Folkare MK
Sommarcupen
Enduro
Flöt på rätt bra i början med bara bnågon vurpa och låg trea efter två varv av fyra. Sedan började vurporna och oflytet att tillta i samband med att duggregnet föll från himlen. Blev en sjätteplats i mål.

 

6
2008-05-04
SMK Gävle
NNO Mafi Cup
Motocross
37 medtävlare, bra bana, bra väder.
Blev trea i kvalet efter en dålig start.
I Finalen var starten något bättre, men långt ifrån bra. Körde upp mig till andra plats vilket också blev resultatet i mål. /Anton

 

2
2008-05-01
Finspång
Ungdoms-SM
Enduro
Kampen om tredjeplatsen.
Andra deltävlingen i USM. 52 startande denna gång. Anton startade samtidigt som Martin Larsson och dessa två hade en fajt genom hela tävlingen. Efter 2 av 4 varv hade Anton fått en lucka när han gick in och tankade. Martin hade 12-liters tank och behövde inte tanka så han slank förbi istället. På sista varvet jagade Martin av Anton och i mål fattades det 2,45 sekunder upp till sista pallplatsen.

 

4
2008-04-26
Skövde
Ungdoms-SM
Enduro
Första deltävlingen av sex i USM. 55 förare slogs om segern i USM3 på den snabba banan i Klagstorp. För Antons del blev det en tionde plats trots lite för många vurpor i mitten av tävlingen. Hursomhelst en bra start på serien.

 

10
  Gävle-Dala
Endurocup
Totalt i vintercupen 2008 2
2008-03-01
SMK Hedemora
Vintercupen
Enduro
Sista deltävlingen i Gävle-Dala Endurocup är avklarad.

I juniorklassen stod det mellan Anton och Jonas Bengtsson. Av sex deltävlingar räknades de 5 bästa. Anton ledde med 4 poäng före start.

Det började kanonbra och Anton satte dagens snabbaste varvtid för juniorerna på första varvet och ledde med Jonas Bengtsson på andra plats. Ute på andra varvet körde Anton fast i ett av de djupa spår som bildats i skogen. Han tappade dryga minuten på fadäsen och fick därför nöja sig med en fjärdeplats i mål. Bara att gratulera Jonas Bengtsson till segern både i Hedemora och i vintercupen totalt. Anton slutade därmed tvåa totalt och kan konstatera att flytten upp till juniorklassen har gått mycket bättre än vad han trodde vid första deltävlingeni Gävle i januari.

 

 

4
2008-02-23
Grängesbergs MS
Vintercupen
Enduro
Fick inte riktigt upp farten i början. Låg sedan trea till kedjan hoppade av på sista varvet. Tappade lite tid på detta och slutade fyra i mål.

 

4
2008-02-17
Folkare MK
Vintercupen
Enduro
Bra tävling utan missar. Anton startade först men Jonas Bengtsson gick om ute på första varvet och Anton lade sig bakom och rullade med tills Jonas vurpade på tredje varvet. Efter det höll Anton första platsen in i mål.

 

1
2008-02-10
SMK Hofors
Vintercupen
Enduro
Vinterns första snöspår fick vi åka i Hofors på söndagen. Det var plusgrader hela dagen så det blev skitigt på många ställen men ute på hyggena var det snöspår.

Anton var bra med i Juniorklassen och ledde ett tag på andra och och en bit in på tredje varvet. Blev sedan ikappåkt och fick dessutom framhjulspunka strax innan han gick ut på femte och sista varvet. Det blev en tredjeplats i mål efter Jonas Bengtsson och Jonas Wickström, båda SMK Dala. Anton leder fortfarande totalen efter tre körda tävlingar.

 

3
2008-02-02
AMF Årsunda
Vintercupen
Enduro
Började med en vurpa efter 25 meter och sedan blevdet några vurpor per varv på alla de fem varven som skulle köras. Trots missflytet i åkningen blev det en tredjeplats i juniorklassen.

 

3
2008-01-27
SMK Gävle
Vintercupen
Enduro
Vilken härlig dag!
Äntligen fick jag åka ifrån dom som spöat mig tidigare. Valet att åka junior i stället för 125U kändes extra bra idag, sa Anton efter vinsten. Banan var kanon. Frusen, snabb men inga snöspår och det kostade "bara" en växelspak.

 

1
2008-01-05
Falun
Trettondags-rundan Anton åkte bra i juniorklassen och körde in på en tredjeplats efter hemmaåkarna Gustav Milling och Jonas Wikström. Anton gjorde en vurpa på sista varvet som tyvärr knäckte bromsskivan fram och slog hål på vänstra kylaren, men det går säkert att få åtgärdat som garantifel eftersom dessa fel inte skall finnas på Hondas modeller.

 

3

 

Resultat för Anton under säsongen 2007

Plats Tävling Anmärkning Placering
2007-10-19
Eksjö
Ränneslätt
Enduro
125U-klassen körde en 4-kilometersslinga i en timme. Klassen hade 60 deltagare och det var gemensam start med motorn på. Anton kom iväg bra och var ungefär femma efter ett par kurvor.

En bit in på första varvet kolliderade han tyvärr med någon som bytte spår och kom lite på efterkälken. Han jagade upp sig till sjätte plats och började få kontakt med Niklas Persson som låg femma.

Det började gå riktigt bra ute i skogen, men tyvärr så blev det ett möte med en björk på nära håll och Anton slog huvudet och Axeln. Det följande varvet blev lugnt för att kolla om huvudet var med och fungerade. Det var det och de sista varven gick för fullt och Anton lyckades ta tillbaka sjätteplatsen i mål.

 

6
2007-09-29
SMK Hofors
GR Sanering
Motocross
Inbjudan i MX2U var maximerad till 30 åkare varvid det blev bäst av två heat. Anton var taggad, efter att ha varit snabbast på träningen, och ville vara med från start. Han fastnade istället bakom grinden och blev sist iväg. Körningen gick bra, fast han tvingade kasta glasögonen mitt i heatet, och han körde upp sig till andra plats i mål.

I andra heatet skulle det gå bättre från start var det tänkt. Tyvärr blev det en repris på första starten. Anton började rulla framåt för att vara bra med och var för nära när grinden föll och han satt fast. Bara att jaga bakifrån igen. Denna gång blev det även en marksyning i en kurva men i övrigt gick körningen på den regndränkta och spåriga banan kanonbra och det blev en tredjeplats i mål.

 

3
2007-09-23
Folkare MK
URM Enduro Tävlingen var typ1 med specialsträckor och korta transporter däremellan. Anton började med en klassiker. Nämligen att glömma att vrida på bensinkranen innan start. Det blev stopp ute i skogen och lite funderande vad som var fel. Efter detta  missöde låg Anton och krigade med Niklas Persson, Karlskoga om andraplatsen genom hela tävlingen men fick till slut ge sig med 10 sekunders marginal. Vann gjorde Kalle Lindahl, Gävle.

Totalt efter att alla sex deltävlingar i URM körts blev Kalle etta, Niklas tvåa och Anton trea.

 

3
2007-09-15
Mora MK
NNO Mafi Cup
Motocross
Äntligen kom fullträffen i motocross. Kvalade som trea.
I finalen var Anton tvåa ut efter Kalle Lindahl. Hela heatet skulle sedan handla bara om Kalle och Anton som bytte position med varandra några gånger och anton drog det längsta strået och kom först i mål efter 20 minuter + två varv.

 

1
2007-09-01
Ulricehamns MK
URM
Enduro
Bästa URM:et hittills. Gick ut som trea efter Niklas Persson och Kalle Lindahl. Åt Kalle var det inget att göra åt men på andra varvet var Anton uppe på andra plats. På tredje gick han in för tankning och tappade andraplatsen till Niklas. Anton åkte bra och på femte och sista varvet var han åter igen tvåa och det var sjönt att komma i mål på en andraplats i URM, tyckte Anton efteråt.

 

2
2007-08-26
Ljusdals MK
NNO Mafi Cup
Motocross
I kvalet gick det bra och Anton blev tre i sitt kvalheat.

I finalen gjorde han en dålig start och det blev inte bättre av att han fick en knuff av någon och gick omkull i första kurvan. Men det var bara att resa upp cykeln och jaga från sista plats. Varvade första gången som 19:e man och fortsatte uppkörningen men lade ikull cykeln ett par gånger till och fick åka om några åkare två gånger. Blev en nionde plats i mål och även om inte resultatet blev riktigt vad han hade tänkt sig så fungerade körningen bra och Anton var rätt nöjd med dagen.

 

9
2007-08-18
Rättvik-Boda MK
Svemo Cup
Motocross
Lite annorlunda att köra tidskval och försöka prestera ett snabbt varv i stället för att köra kvalheat.

Anton försökte allt vad han kunde och alla hopp och rytmsektioner fungerade bra, ändå gick det en sekund för sakta för att kvala in till A-final.

De 15 första från vart och ett av de två tidskvalen gick vidare och Anton blev 19:e man med sin tid. Kändes lite surt att i kval två hade samma tid räckt till en 10:e plats, men det är bara att träna på och komma igen.

 

-
2007-08-12
SMK Hedemora
Sommarcupen
Enduro
Idag gick det riktigt bra och fullt ös från start till mål. Det blev seger i sista deltävlingen för året i sommarcupen. Totalt i cupen blev det andraplats efter vinnande Kalle Lindahl. 1
2007-08-11
SMK Södermanland,
Eskilstuna
URM
Enduro
Årets tuffaste URM. Körtiden blev nästan två timmar på den långa, steniga och krävande banan. Var uppe på andra plats ett tag på andra varvet av tre, men sen tröt orken och det blev tredje plats i mål.
 
3
2007-08-04
Bollnäs MK
NNO Mafi Cup
Motocross
Det började bra i kvalet. Var tvåa ut ur första kurvan och gick upp i ledning före andra hoppet och höll ledningen in i mål.

I finalen blev inte starten lika bra. Ut som 13:e man. Uppkörning till 6:a, men då blev det en vurpa i halkan före trapphoppet. Tappade drygt en halv minut och var nere på c:a 21 plats. Det blev att jaga bakifrån till en 9:e plats vid målgång.
 
9
2007-08-02
Folkare MK,
Räfsbo
Sommarcupen
Enduro
Hade fått hjälp att mjuka upp framgaffeln lite till denna tävling och det verkade fungera bra för det blev ledning från start till mål. Banan var som vanligt stenig, men Anton trivs bättre och bättre på stenbanor och i kväll blev det ju vinst.
 
1
2007-07-28
Woxnadalens MK
GR Sanering Cup
Motocross
Anton startade lite halvdåligt i första heatet men tog ett antal placeringar i andra kurvan och varvade som 3:a. Kämpade sig upp till andra plats och behöll den till målgång. Johan Westman, Söderhamn lade beslag på förstaplatsen.

I heat 2 var Anton bra med i starten och gick in i startböjen bland de första. Dessvärre blev det för tajt efter att någon av förarna fick ett kast på cykeln och Anton krokade ihop med någon och blev liggande kvar i startböjen tillsammans med 2-3 till. Inget var dock trasigt så det var bara att börja kappkörningen från näst sista plats. Anton varvade första gången som 13:e och plockade sedan förare på förare och på sista varvet hoppade han om klubbkompisen Richard Johansson nedför "storhoppan" och slutade 2:a även i detta heat. Johan Westman var snabbast även i detta heat och vann tävlingen välförtjänt. Anton blev totaltvåa och fick många ryggdunkningar efter uppkörningen i andra heatet och var helnöjd med dagen.
 

2
2007-07-25
FNE,
Fragg
Sommarcupen
Enduro
Äntligen blev det en första plats i sommarcupen. Körde omkull på första varvet men sedan gick det bara bra. Helkul och stenig bana. Fungerade kanonbra med CRF:en. 1
2007-07-14
SMK Dala
Lömingrundan
Enduro
Första tävlingen i Junior. Körde fyra varv och gjorde några vurpor för mycket på första och tredje varvet. Slutade på andra plats efter Jonas Wikström. 2
2007-07-06
Stångebroslaget
URM
Enduro
Start med avslagen motor. Hondan startade bra och var 5:a ut ur första kurvan. I samband med nästa kurva krokade Anton ihop med någon förare och gick omkull. Fältet passerade och det blev till att jaga bakifrån. Vid första varvningen var han uppe på 7:e plats. Därefter 5:a och i mål blev det en 4:e plats.
 
4
2007-06-30
Timrå EK
Mittendurocupen
Torsbodajakten
Gick väldigt bra idag. Anton varvade till och med andra man. Kul bana med både berghällar, stigar i skogen, ett sur hål och något hopp. 1
2007-06-17
Woxnadalens MK
DM Motocross Gick över en vall och flög över styret i första heatet. Fick därefter jaga bakifrån och blev 7:a. I andra heatet gick det bättre och blev där 4:a. Totalt blev det en femteplats. 5
2007-06-16
Njurunda MK
Mittendurocupen Körde fel på första varvet men sedan gick det bra. Första segern för säsongen. 1
2007-06-14
SMK Söderhamn
Sommarcupen
Enduro
Vurpade på första varvet. Blev tvåa efter Kallle igen. 2
2007-06-07
SMK Gävle
Sommarcupen
Enduro
Den steniga banan i Ersbo är väl ingen favorit. Det blev en andraplats idag igen efter Kalle Lindahl. 2
2007-06-02
Laxå MS
URM
Enduro
Gick kanonbra. Banan var mycket snabb och det var fullt på både fyran och femmans växel på många ställen. Det fanns dock ett kärr och något blöthål så det gick att sätta fast cykeln också.
Var tvåa vid första varvningen och slutade som trea.
 
3
2007-05-26/26
Ljusdals MK
Hälsingeracet
Motocross
Bra åkning i två dagar. Det kördes två heat på lördag och två på söndag. Jag hade serien 1-3-1-4 och var endast en poäng från totalseger. 2
2007-05-24
SMK Hofors
Sommarcupen
Enduro

 

Gick ut efter Kalle Lindahl och kom ikapp honom rätt snart. Hade koll på läget i ungefär halva tiden. Hade sena lite kontakt med ett träd och tappade lite tid. Kom sedan inte ikapp och gick i mål som tvåa 33 sekunder efter.
 
2
2007-05-19
SMK Söderhamn
Mittendurocupen Körde bra på en lite hal bana pga av regnet. Hade lite känningar i armen efter kraschen i Voxna i förrgår. Blev tvåa efter Kalle Lindahl 2
2007-05-17
Alfta-Edsbyn MCK
NNO - Mafi Cup
Motocross
Körde bra och blev blev 4:a i kvalet. I finalen gick starten bra men efter första hoppet körde Anton in i en förare som fått fått ett kast och ramlat. Anton blev sedan påkörd bakifrån så att  bakskärmen rök och ljuddämparen fick ett nytt utseende. Kom efter detta missöde iväg näst sist men efter en bra körning blev det en 8:e plats i mål. Kul bana och bra körning.
 
8
2007-05-16
FMCK Gävle
Sommarcupen
Enduro
Startade först och låg först i spåret i 3 varv av sex. Sedan gick Kalle Lindahl om. Anton hängde sedan som ett plåster efter Kalle till målgång på sjätte varvet. 2
2007-05-13
Skutskärs MS
NNO - Mafi Cup
Motocross
Bra race. Tillbaka på Hondan efter att ha kört ett par tävlingar på farsans endurohoj. Blev 8:a i kvalet. I finalen blev starten inte den allra bästa men efter en hel del kämpande blev det en 5:e plats i mål.
 
5
2007-05-06
SMK Gävle
NNO - Mafi Cup
Motocross
Fortfarande farsans enduro. Kvalade in med en 9:e plats i kvalet. I finalen blev det till att kämpa efter att jag gick över en vall på första varvet men det blev en 13:e plats vid målgång. 13
2007-05-05
SMK Gävle
GR Sanering
Motocross
Åkte på farsans endurocykel så det blev lite svampigt men på det stora hela gick det bra. 11
2007-05-01
Finspång
URM
Enduro
Kul bana med mycket sand och rullgrus. Det fanns även ett ganska långt parti med "riktig" enduro med hällar och ute på ett hygge. Väldigt nöjd med åkningen idag som gav en tredjeplats i URM2.
 
3
2007-04-21
Hedesunda
NNO - Mafi Cup Kul att få åka cross igen efter vintern. Kvalet började bra. Låg på sjunde plats när det bara var lite kvar av sista varvet. Då gick vevlagret och motorn stannade i upphoppet till trapphoppet. Som tur var blev det ingen vurpa.
 
-
  Vintercupen
totalt
Blev tvåa totalt i vintercupen efter Kalle Lindahl 2
2007-03-10
Hedemora
Vintercupen
Enduro
Det gick säkert och bra och det blev en andraplats igen efter Kalle Lindahl. Riktigt rolig tävling. 2
2007-03-04
FMCK Gävle
Vintercupen
Enduro
Idag gick det bitvis riktigt fort och Anton var i ledning på andra varvet sedan Kalle Lindahl synat snön. Kalle gick dock åter upp i ledning efter att Anton gjort likadant. Efter tredje varvet kom Anton in i depån och undrade: Har jag fått punktering eller är jag bara trött?
Det var inget fel på cykeln och det var bara att åka vidare in på en andra plats efter Kalle.
2
2007-03-03
AMF Årsunda
Vintercupen
Enduro
Inte riktigt Antons dag idag. Blev lite för många snöänglar och trädkramningar. 3
2007-02-17
Grängesbergs MS
Vintercupen
Enduro
Kul bana. Cykeln gick klockrent. Fick punktering på tredje varvet och åkte hela fjärde med punka. Blev trea efter Kalle Lindahl och Robert Bergman. 3
2007-02-11
Folkare MK
Vintercupen
Enduro
Till dagens tävling hade vi ändrat lite förgasarbestyckning mm så idag gick cykeln mycket bättre. Kul bana och fina snöspår. Blev tvåa efter Kalle Lindahl. 2
2007-01-28
SMK Gävle
Vintercupen
Enduro
Cykeln gick inte rent idag. Vet inte om det frös i förgasaren. bröt efter 4 av 5 varv och slutade 9:a. 9
2007-01-20
SMK Hofors
Vintercupen
Enduro
Säsongens första vintercuptävling. Frös om händerna och stannade och värmde händerna på första varvet och bytte handskar på andra. Körningen fungerade bra och Anton blev trea efter Robert Bergman och Kalle Lindahl. 3
       

 

 

Resultat för Anton under säsongen 2006

Plats Tävling Anmärkning Placering
2006-10-15
Woxnadalen
KM Säsongsavslutn. Fin avslutning på cross-säsongen. Blev utsedd till "årets WMK-are" vilket kändes väldigt kul.  
2006-10-14
Söderhamn
KM Enduro Bra träningstävling. Hängde med bra i början, men satte tyvärr fast cykeln i ett skithål och tappade lite tid. 5
2006-10-07
Nordanstig
NNO Motocross Årets blötaste tävling! Regnigt, spårigt och ännu mer regn.
Riktigt bra start i första heatet. 4: in i andra kurvan. Bra med i heatet tills första vurpan kom. Upp och jaga igen tills det Anton slog runt framlänges i en bromsgrop och fick cykeln över sig. Fick upp sig själv och cykeln och slutade sedan på 13:e plats.
I andra heatet var inte utsläppet från grinden lika bra men Anton skar in i första kurvan och passerade några till i andra så var han bra med i heatet. Det flöt på riktigt bra i nästan halva heatet men sedan gick han omkull i en kurva och bröt sedan något varv senare.
 
Bröt
2006-10-01
Ljusdal
DM Nedre Norra
Motocross
Dåliga starter i båda heaten. Körde upp mig till 8:e i första och 7:e i andra. Ramlade fem gånger totalt idag, vilket var någon vurpa för mycket för att det skulle kännas bra. 6
2006-09-24
Folkare
URM Enduro,
Visentjakten
Kul enduro med tidkort och 2 varv med 3 specialprov per varv.
Körningen flöt på bra och det blev inte speciellt många vurpor heller.
7
2006-09-16
Eskilstuna
URM Enduro Denna tävling var ett varvlopp på 4 varv som tog totalt c:a 1,5 timme, så det blev rejält med åkning och det blev även ett stopp för tankning. Vurpade först av alla efter bara 100 meter och det blev 3-4 vurpor till men annars gick körningen bara bättre och bättre varv för varv. Resultatmässigt blev det ett steg uppåt jämfört med förra gången i Östhammar. Var 6:a i mål, vilket kändes bra.
 
6
2006-09-09
SMK Gävle
GR Sanering Cup, Motocros Körningen gick bättre än resultatet visar. I första heatet var starten sådär och låg väl på 12:e plats första varvet. Anton körde upp sig till 7:a i mål. Iheat två gick starten bättre och Anton låg med på 6:e plats i drygt ett varv då han fick ett kast i ett upphopp och gjorde en rejäl vurpa. Hela fältet passerade och det blev till att justera kopplingshandtaget och sedan börja uppkörningen. Det blev en 11:e plats i heatet och 8:a totalt.
 
8

2006-09-03
Skutskärs MS

GR Sanering Cup, Motocross Dålig start i första heatet och uppkörning till 7:e plats. I heat två blev starten bättre dessvärre blev jag lite påkörd och lade omkull mig och tappade ett par placeringar men blev sexa i heatet och sjua totalt.
 
7
2006-08-27
Östhammar
URM Enduro Premiär i URM. Kul och varierad bana. Körde säkert, bara två lätta vurpor och inga direkta misstag 7
  Sommarcupen Totalt I och med att jag vann sex av åtta deltävlingar så tog jag hem sommarcupen i 125U med maxpoäng. 1
2006-08-20
SMK Hedemora
Sommarcupen Enduro Lerigt och halt. Gick ut först och trodde någon skulle komma ikapp men jag höll ledningen ända in i mål. Tredje vinsten med 2 sekunder i sommarcupen. 1
2006-08-12
SMK Dala Falun
NNO Motocross Gick bra i kvalet, blev 5:a och kvalade in till final. I finalen gjorde jag en dåligstart och fick skit under rolloff-filmen på glasögonen. Fick slänga glasögonen redan på 1:a varvet och bröt på andra med sten och skit i ögonen.
 
Bröt
2006-08-06
Skövde
Hardrace Enduro Kul tävling. Häftigt med betongbackarna. Körde ikull två gånger och hantagsskyddet låg på handbromsen så jag fick gå in i depå en extra gång pga detta. 5
2006-08-03
Skutskärs MS
Sommarcupen Enduro Gick ut först men gjorde två rejäla vurpor. Tappade kylarlock och styrskydd men vann till slut med 2 sekunder. 1
2006-07-26
Fagersta Norberg
Sommarcupen Enduro Gick ut som tvåa och jagade Bengtsson hela tiden. Fastnade mellan en stubbe och en sten men jagade ikapp och vann med 2 sekunder. 1
2006-07-01
Timrå
Torsbodajakten
Enduro
Fick starta först. Visste inte alls vilket motstånd jag hade här uppe. Drog ifrån och varvade till och med den som blev tvåa. 1
2006-06-18
Hofors
NNO Motocross Kvalade in till final och krigade upp mig till 5:e plats men tyvärr blev det en marksyning och hojen fastnade så den tog tid att få loss när det bara var ett par varv kvar och det blev en 15:e plats till slut.
 
15
2006-06-15
FMCK Gävle
Sommarcupen Enduro Låg och rullade med länge men på näst sista varvet gick jag förbi och tog hem segern idag. Skönt med revansch från Årsunda. 1
2006-06-08
AMF Årsunda
Sommarcupen Enduro Många missar denna dag. Trodde nog att det skulle gå bättre eftersom Årsunda är lite favoritbana. 3
2006-06-04
Ljusdal
NNO Motocross Kvalade in till finalen trots ett par vurpor i kvalet. I finalen tog jag inga risker och åkte in på en 7:e plats 7
2006-06-01
SMK Gävle
Sommarcupen Enduro Sten, sten, sten, svordom. Ingen favoritbana, men det blev lite poäng i alla fall 3
2006-05-18
SMK Hofors
Sommarcupen Enduro Idag gick det bra. Missade någon avfart men annars var det lugnt 1
2006-05-11
Folkare MK
Sommarcupen Enduro Första enduroracet på 125:an. Det var hårt mot Bengtsson men det blev en första plats. 1
2006-04-22
Hedesunda
NNO Motocross Första crossracet på 125:an. Blev påkörd på startträningen men det gick att köra tävlingen med stukad fot 13
       
Falun Skog City Grand National Enduro Mycket snö. Djupa snöspår. Försökte hänga på 125:orna men fick ge mig för Martin och Kalle. Vann 85cc-klassen.
Nu blir det 125cc på Honda framöver.
1
2006-03-04
Hedemora
Vintercupen Enduro Blev tvåa idag efter ett antal vurpor. Nådde upp till vinterns mål då jag tog hem Vintercupen totalt i 85-klassen. 2
2006-02-26
Årsunda
Vintercupen Enduro Idag gick det riktigt bra. Fin bana med hårda snöspår men lite trångt mellan träden på sina ställen. 1
2006-02-18
Grängesbergs MS
Vintercupen Enduro Var inte riktigt nöjd med åkningen idag. Hade närkontakt med ett träd på första varvet. Snabb och kul bana 1
2006-02-12
FMCK Gävle
Vintercupen Enduro Satte upp en högre fart redan från början och körningen var nog den bästa hittills i enduro. Kul bana. 2
2006-02-05
FMCK Falun
Vintercupen Enduro Svinkallt (-18) och svinroligt. 2
2006-01-29
SMK Hofors
Vintercupen Enduro Kanonbana. Bra preparerade snöspår. Helkul! 2
2006-01-08
SMK Gävle
Vintercupen Enduro Mycket nysnö. Svårkört. Hojjen stannade på tredje varvet. 9
2005-12-26
Folkare MK
Vintercupen Enduro Kul tävling. En hel del nysnö. 3
       


Resultat för Albin under säsongen 2008

Plats Tävling Anmärkning Placering
2008_08-14
Söderhamn
Sommarcupen
Enduro
Albin körde EO och åkte bra i två varv men orkade inte riktigt på slutet. 11
2008-05-15
Folkare MK
Sommarcupen
Enduro
Albin provade på sommarenduro eftervinteruppehållet. Banan var jobbig och albin nöjde sig med ett varv denna kväll. 18
2008-02-10
SMK Hofors
Vintercupen
Enduro
Albin provade på snö och sten i Hofors men var tyvärr tvungen att bryta. Bara att komma igen framöver. 18
2008-01-27
SMK Gävle
Vintercupen
Enduro
Jag provar och åker ett varv sa Albin före start. Ett varv gick bra och med det kände Albin att det räckte. Körningen såg bra ut och det kan nog bli fler varv framöver. 18

Resultat för Albin under säsongen 2007

Plats Tävling Anmärkning Placering
2007-08-02
Folkare MK,
Räfsbo
Sommarcupen
Enduro
Albin vurpade redan i starten och drog på sig en lårkaka. Han gick därför i depå för "omplåstring" på första varvet. Han åkte ut och åkte ett par varv till efter detta och tyckte banan var kul. 8
2007-07-25
FNE
Sommarcupen
Enduro
Stenig och knixig bana. Åkte två varv och gick sedan in i depå och drack vatten. Körde sedan ett avslutande varv. 7
2007-06-30
Timrå EK
Mittendurocupen
Torsbodajakten
Första varvet satt jag fast i ett skithål. Andra varvet ramlade jag på hala rötter. tredje varvet var det någon som låg tvärs över banan vid de hala rötterna. Fjärde varvet ramlade jag på stenhällarna och körde sedan in i en stubbe och flög över styret. Förutom detta så gick det väldigt bra och jag blev osist, som pappa brukar säga.

 

10
2007-06-16
Njurunda MK
Mittendurocupen Blev utan bakbroms på första varvet. Som tur var så hade vi bromsbelägg med och bytte innan Albin gick ut på andra varvet. 9
2007-06-14
SMK Söderhamn
Sommarcupen
Enduro
Det funkade bra och det var ganska rolig bana. Kraschade i ett träd på tredje varvet. 6
2007-06-07
SMK Gävle
Sommarcupen
Enduro
Den steniga banan i Ersbo gick bättre än väntat. Albin tog sig runt 3 varv och det gick bra.  
2007-06-02
Laxå MS
URM
Enduro
85 debutant
Gick kanonbra. Banan var mycket snabb på sina ställen men det fanns dock ett kärr och något blöthål så det gick att sätta fast cykeln också. Några åkare lyckades välta vid en bro och doppade sig hel och hållen. hann ut på ett fjärde varv med 20 sekunders marginal. Slutade på fjärde plats och är helnöjd.
 
4
2007-05-24
SMK Hofors
Sommarcupen
Enduro

 

Kul bana. Körde full tid för första gången. Åkte i 53 minuter och är helnöjd.
 
11
2007-05-19
SMK Söderhamn
Mittendurocupen Jobbig bana. Körde fast på första varvet och kom loss. Körde fast även på det andra och bröt därefter. 9
2007-05-16
FMCK Gävle
Sommarcupen
Enduro
Första endurotävlingen. Hade målsättningen att ta mig runt ett varv. Det blev två varv på en stenig bana. Är klart nöjd. 10